Mester Grønn tipser: Slik steller du peoner

Peoner er en av de vakreste blomstene vi har. På Mester Grønn Ålesund Storsenter er det bare roser og tulipaner de selger mer av, og det er ganske utrolig når vi vet at peonsesongen kun er noen få uker på forsommeren.

Lyserosa Sarah Bernard

 

Slik steller du avskårne peoner:
  • Lag et nytt snitt i blomstene før du setter dem i vasen. Bruk en skarp og ren kniv når du snitter blomstene.
  • Sett blomstene i vann så fort som mulig etter at de er snittet for å hindre at luft tetter igjen poregangene som suger vannet opp i blomstene.
  • Blomstervasen må være helt ren før blomstene settes opp i vasen. Bakterier kan tette porene i blomsterstilken og føre til dårlig vannopptak og redusert holdbarhet.
  • Sørg også for at det aldri ligger blader i vannet, så rens den nederste delen av stilken for blader.
  • Fyll på med rent, kaldt vann og tilsett holdbarhetsmiddel for snittblomster. Holdbarhetsmiddelet gir næring til blomstene og har i tillegg bakteriedrepende effekt.
  • For at du skal få mest mulig glede av peonene dine anbefaler vi å sette blomstene lyst, men ikke i direkte sollys.
  • Sett gjerne snittblomstene kaldt om natten. Dette forlenger levetiden til blomstene.
  • Av og til kan man oppleve at knuppene ikke åpner seg. Da kan du forsøke å vaske de litt forsiktig med vann. De er fra naturens side dekket av en litt klissete nektar, og trenger av og til litt hjelp for å åpne seg. Du kan også hjelpe de litt på vei ved å åpne opp de ytterste kronbladene.

 

Nydelige hvite peoner i vase.

 

Slik steller du peon staude

Peoner er en av de vakreste staudene du kan plante i hagen. På et solrikt sted vil den blomstre stadig mer praktfullt, år etter år.

Pioner trenger god, næringsrik jord, og masse sol, hvis ikke sturer de og nekter å blomstre. Ofte misforstås Pioner fordi de ikke blomstrer med det første, men vær tålmodig. La de bare sture et år, så vil de belønne deg med et vakkert flor etter hvert. Pass på ikke å flytte dem når de først er plantet. Dersom røttene forstyrres, kan de raskt bli snurt og sture et par år til. Tilfør gjerne planten ny, næringsrik jord hver vår.

Med en riktig plassering, blir Pioner svært vinterhardføre, og de kan gi glede i flere generasjoner. En eldre plante kan fint deles til flere eksemplarer. Pioner er også en av sommerens mest populære snittblomster, og skulle du ønske å snitte dem og ha dem i vase, kan du trygt gjøre det.

 

Delikate lysrosa peoner i vase.

Lykke til!

Artikkelen ble oppdatert

kl

Dryss Dryss

Dryss
Kunde
Klubb

Den
Per
Fekte
Gave?

Usikker på hva du

skal kjøpe?

Gavekort

Gavekort

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter