Jernia Ålesund Storsenter gjør varehandel mer bærekraftig

Visste du at Jernia Ålesund Storsenter er Miljøfyrtårn? Det vil bl.a. si fokus på mindre plast, skruer i løsvekt, emballasjekamp, mer resirkulerte produkter, utleie i stedet for salg, reparasjoner og reservedeler i stedet for å kjøpe nytt.

 

Jernvarehandelen ble Miljøfyrtårn-sertifisert i 2020, og Miljøfyrtårn bidrar med konkrete verktøy for å bli enda mer bærekraftig og konkurransedyktig.

 

Bilde lånt av Bypatrioten

– Vi er veldig glad og stolte av å bli Miljøfyrtårn-sertifisert. Vi føler at vi er med på å gjøre en forskjell, forteller butikksjef Kristin hos Jernia Ålesund Storsenter.

 

Forbruk står for 60 % av verdens klima og gassutslipp, og skal klimamålene nås må både produksjon og forbruksvaner endres. Jernia har tatt store grep for å gjøre varehandel mer klimavennlig.

 

– Varehandelen er en del av problemet, og da må vi være en del av løsningen, forteller Espen Karlsen, administrerende direktør i Jernia.

 

Jernia reduserer plast og emballasjebruk ved å selge skruer og muttere i løsvekt.

 

Hos oss på Jernia Ålesund Storsenter kan du levere inn gamle stekepanner og gryter, kniver, glass, porselen og keramikk til gjenvinning. Som takk får du 20% rabatt på tilsvarende vare*, legger Kristin til.

 

Les mer om Miljøfyrtårn her;

Gjør varehandel mer bærekraftig: og salget øker

(*ikke på allerede nedsatte varer)

Artikkelen ble oppdatert

kl

Dryss Dryss

Dryss
Kunde
Klubb

Den
Per
Fekte
Gave?

Usikker på hva du

skal kjøpe?

Gavekort

Gavekort

Meny
Vi bruker informasjonskapsler for å kunne gi deg den beste brukeropplevelsen. Ved å bla videre på siden aksepterer du at slik informasjon benyttes.
Aksepter