En god thaisalat slår aldri feil. Her får svinekjøtt marinert seg i kokosmelk og fiskesaus, før det serveres med søt appelsin og frisk koriander. Fantastisk godt!
MIDDELS
20 - 40 MIN
INGREDIENSER TIL 4 POSJONER
400 g renskåret svinekjøtt i strimler
1 dl kokosmelk
1 ss fiskesaus (asiatisk)
1⁄2 ts salt
1⁄2 ts grovkvernet pepper
2 ss olje , til steking
SALAT:
saft og fileter av 2 stk appelsin
1 pk salatmix
1 beger rød cherrytomat , delt i to
1 stk grovrevet gulrot
1⁄2 potte grovhakket frisk koriander
DRESSING:
1 dl appelsinsaft (fra appelsinene)
5 ss kokosmelk
2 ss fiskesaus (asiatisk)
1 ss brunt sukker
1 ts kajennepepper
1⁄2 ts salt
1⁄4 ts pepper
Slik gjør du:
1. Bland kokosmelk og fiskesaus i en skål. Legg i strimlet svinekjøtt og la det marinere ca. 15 minutter.
2. Skjær skall av appelsin, ta med det hvite. Skjær ut appelsinfileter. Klem ut appelsinsaft i en skål, kast resten (hvite hinner). Bland inn kokosmelk, fiskesaus, sukker og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.
3. Bland salat, cherrytomater, revet gulrot og appelsinfileter i en bolle. Hell over halvparten av dressingen.
4. Legg marinerte kjøttstrimler over på et kjøkkenpapir og tørk dem lett. Krydre strimlene med salt og pepper. Varm olje i en stekepanne, og brun kjøttet i små porsjoner.
Anrett thaisalat med strimlet svinekjøtt på tallerkener. Hell over resten av dressingen og ha på et dryss med grovhakket frisk koriander før servering.
Kilde: www.matprat.no